Kredittkort på ferie

Bruk kortet istedenfor ferielån.Du har helt sikkert fått med deg at det kan være lurt å ha et kredittkort både til å betale reisen med, men også med på turen. Les også mer om økonomi på denne siden. Men vet du egentlig hvorfor, og hvilke fordeler det gir å benytte et slikt kort fremfor et vanlig debetkort?

Viktigheten av reiseforsikring er noe de fleste nordmenn er godt klare over. Den dekker ikke bare simple tyverier, som mobiltelefoner, datamaskiner eller kameraer, men er også en viktig garanti for at du faktisk får hjelp dersom det skulle skje noe uforutsett som gjør at du trenger medisinsk behandling. Uten reiseforsikring kommer du ikke særlig langt og sykehuskostnadene kan være ekstremt dyre i enkelte land.

Sjekk hva reiseforsikringen dekker

Først og fremst så er det viktig å velge et kredittkort som faktisk har reiseforsikring inkludert, for det er det langt fra alle som har. Deretter er det viktig å bite seg merke i at man må betale minst halve reisen med det aktuelle kortet for å være forsikret. Forsikringsbetingelsene varierer veldig fra kort til kort, men de fleste dekker et reisefølge av normal størrelse. Samtidig er man også forsikret fra det sekundet man går ut av døren hjemme, og ikke bare i landet man ferierer i, slik at man også får dekket kostnader på mindre turer, som i drosjen og lignende.

Tips før du velger kort med forsikring

Ta kredittkortet med deg

Selv om du ikke skal bruke det – så bør du alltid ha med deg et kredittkort når du ferierer i utlandet. Dette fordi at den vanlige bankkontoen din kun fungerer dersom du har penger disponibelt. Kanskje blir du trukket for mye når du drar det, eller at en regning i nettbanken blir trukket uten at du hadde planlagt det, slik at du plutselig ikke har så mye penger igjen.

I slike tilfeller er det veldig greit å ha et kredittkort i reserve, for her har du alltid penger tilgjengelig, så får du heller ordne opp i økonomien når du kommer hjem fra ferie. Det er også viktig å bite seg merke i at enkelte kredittkort er helt gebyrfrie – også i utlandet – slik at det vil lønne seg å gjøre uttak med et slikt kort fremfor det vanlige bankkortet. Samtidig har de fleste et bankkort som er knyttet til VISA-nettverket, så det kan være en god idé å søke om et kredittkort med MasterCard, så får du det beste fra to verdener.

Skal du betale med kort i utlandet er det også tryggere å bruke et kredittkort. Dette fordi at du da har langt større rettigheter i henhold til norsk lov dersom du skulle bli utsatt for svindel.

Comments are closed.