Kriterier for å søke om lån uten sikkerhet

kriterierSelv om forbrukslån er kanskje den mest tilgjengelige lånetypen for oss nordmenn, så er det ikke fritt frem. Du behøver riktignok ikke å stille noen sikkerhet når du skal ta opp et slikt lån, men det betyr ikke at bankene ikke har sine krav. I denne artikkelen skal vi se på de vanligste kriteriene for å søke om et forbrukslån hos norske banker.

Aldersgrense

En faktor som er avgjørende for om du får låne eller ikke, er alderen din. Vi kan si det først som sist – er du under 18 år, så får du ikke noe forbrukslån. Så fort du blir myndig dog, så blir mulighetene bedre. Allikevel vil de færreste bankene låne ut penger til personer som er under 20 år, og 18årsgrense er en ytterst sjeldenhet i forbrukslånmarkedet. Faktisk så vil flere banker kreve at du er minst 23 eller 25 år før de i det hele tatt låner deg penger, uansett sum.

Inntekt

Deretter er det inntekten din som er avgjørende. Ettersom et forbrukslån er uten sikkerhet, så er dette et ganske viktig kriterium for bankens del. Den avgjør ikke bare hvor mye du får låne, men også om du får låne i det hele tatt. Det er vanlig at bankene krever at du tjener minst 150 000 eller 200 000 kroner i løpet av året dersom de skal låne deg penger.

Inkasso- eller betalingsanmerkninger

Kjenner du igjen disse to begrepene – og de kjenner igjen deg – så er sjansen liten for at du får låne. De færreste banker låner ut penger til folk som har misligholdt lån tidligere, og spesielt ikke hvis du har en aktiv inkassosak mot deg. Tenk deg selv om: Ville du lånt penger til en bekjent som du visste sjeldent gjorde opp for seg?

Norsk statsborgerskap

Om du ikke er norsk statsborger, så vil du også slite med å få et forbrukslån i Norge. Enkelte banker er villige til å låne deg penger dersom du har bodd med folkeregistret adresse i minst tre år, men de fleste vil også kreve statsborgerskap. Se en oversikt over de ulike bankene og kriteriene på www.centum.no/ eller les mer informasjon om lån uten sikkerhet på http://www.låneutensikkerhet.net/

Comments are closed.