Hva du bør tenke på før du tar opp et lån uten sikkerhet?

Lån penger

Forbrukslån har blitt svært tilgjengelig, og er kun noen klikk unna via internett. Derfor kan fristelsen bli stor og man tar opp et lån man kanskje ikke egentlig har bruk for, eller råd til å betale ned. For å unngå en kinkig, økonomisk situasjon anbefaler vi at du leser våre tips før du tar opp et forbrukslån.

Sammenlign, alltid!

Vi begynner med det viktigste. Kanskje har du kommet over en reklame for et forbrukslån, og biter på uten å sjekke konkurrentene. Det er det dummeste du kan gjøre! For det finnes svært mange norske tilbydere av forbrukslån der ute, så det vil helt klart lønne seg å sammenligne. Renteforskjellene kan være såpass store at de utgjør flere tusen kroner i året, noe som vil være surt å legge merke til først et halvt år etter at du har pøst ut penger til renter og gebyrer.

Har du råd?

Kanskje tror du at du har råd, men du har egentlig ikke satt opp noe budsjett eller regnet på det. Sistnevnte er veldig viktig dersom du skal betale ned over lengre tid, for de fleste forbrukslån vil merkes på budsjettet til en vanlig husholdning. Se frem i tid og beregn hvilke andre faste kostnader du har, så vil du kjapt finne ut om du faktisk har råd til dette lånet – eller kanskje må låne litt mindre for å få hverdagen til å gå rundt.

Må du ta dette lånet?

Å ta opp et forbrukslån er ikke billig, stort sett uansett. Det kommer til å koste deg en del ekstra. Derfor kan det være lurt å spørre seg selv et par ganger om man virkelig må i banken for å få tilgang til disse pengene. Kan prosjektet vente, eller kan man låne av venner og familie? Sistnevnte vil spare deg for mye penger og stress, selv om du kanskje må regne med å betale litt ekstra her også. Kanskje innser du også at det ikke skal så mange måneder med sparing til før du har de pengene du trenger.

Send flere søknader

I stedet for å bruke mye tid på å sende én og én søknad, og kanskje bli misfornøyd med responsen, kan du bruke en tjeneste som sender søknaden din til flere banker. Sjekk for eksempel ut Lendo og Direkte24, to nettsteder som gjør nettopp dette. Da får du de respektive bankenes tilbud tilbake i retur, og kan selv velge det som gir deg de beste betingelsene. Raskt, effektivt og pengesparende!

Comments are closed.